Apr 20 2019
20 april 2019

Vroege Vogels – Elsbeth Cochius

20 april 2019 t/m 22 juni 2019

“Een vroege vogel ben ik zeker. Graag luister ik naar het gelijknamige radioprogramma op zondagochtend. Nog liever ga ik naar buiten aan het begin van de dag, met het mooiste
licht, om de vogels te horen. Ik zoek waar ze zitten. Dat is niet zo eenvoudig, ze hebben meestal een schutkleur en gaan op in de omgeving, bestaande uit structuren van takken, bladeren of rotsen, zeer interessant voor een graficus.

De zwermen of groepen vogels worden silhouetten. Zij maken zelf hun compositie in de lucht, in bomen of op een draad. Ik hoef alleen maar naar ze te kijken om het later in mijn atelier te schetsen op een plaat linoleum, uit te gutsen en af te drukken”.

De expositie wordt op zaterdag 20 april om 11.30 uur geopend in onze ruimte in het LOC. Elsbeth Cochius zal zelf na de officiële opening op het podiumplein vertellen over haar werk en zal dit met afbeeldingen illustreren. Daarna zal Johan Poffers een presentatie houden over vogels in het Vechtdal. Deze presentaties starten om 12.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

De expositie duurt van 20 april tot en met 22 juni 2019 en is te bezoeken tijdens de openingstijden van het LOC.