May 11 2016
11 mei 2016

Uit de kast

11 juni 2016 t/m 31 augustus 2016

De expositieruimte en de kunstuitleen van de Stichting HardenbergArt zijn sinds het voorjaar van 2013 gevestigd in het LOC, een mooie locatie, recht tegenover de hoofdingang, op het Cultuurplein waar ook de Bibliotheek Hardenberg en de Cultuurkoepel deel van uit maken.

Met veel energie en ijver hebben de vrijwilligers van HardenbergArt er naar gestreefd om door middel van de georganiseerde exposities het ‘visitekaartje’ te zijn voor de bezoekers en gebruikers van het LOC. Daarnaast was het betrekken van de inwoners bij de diverse activiteiten een belangrijk aspect, evenals het diverse aanbod van projecten voor het basisonderwijs en het organiseren van workshops.

Daarnaast waren er eveneens druk bezochte exposities van onder meer Thijs Buit, Eric Schutte, Joke Dekker, Trijnie Oosterhuis en Herman van der Made.
HardenbergArt doet jaarlijks mee aan de landelijke grafiekmanifestatie ‘Maand van de Grafiek’.
Voor 2016 is in dit kader de expositie ‘Tuinfluiter’ gepland met linosneden van Lenneke Saraber. De opening vindt plaats op 17 september.

Daarna, vanaf 19 november, Kunstkerstcadeau, ditmaal in samenwerking met de participanten in het LOC, de Cultuurmix LOC+.

Dit voorjaar is begonnen met de vernieuwing van de collectie van de kunstuitleen. Tal van kunstenaars hebben nieuw werk gebracht, in de komende weken zullen er nog meerdere volgen. Onder de titel ‘Uit de Kast’ is alvast een gedeelte van het nieuw ingebrachte werk te zien in de vitrines op het Cultuurplein en in de ruimte van HardenbergArt.
Nieuw werk: onder meer schilderijen van Willem de Vries, Eric Oldenhof, Gert Jan Scholte Albers, Rob van Hoek, Reinier Kamphuis en Gonny Geurts, tekeningen van Eugenie Dammer en IPad tekeningen van Beika Prenger. In de loop van de zomer zal het nieuwe werk op onze website te vinden zijn.