Mar 14 2015
14 maart 2015

Geke Dijkhuis – ROOD

14 maart 2015 t/m 25 april 2015

ROOD
De wereld van Geke Dijkhuis is er één van primaire kleuren.
De kleur rood is kenmerkend voor haar werk. Meer dan andere kleuren is rood een kleur van tegenstellingen.
Begin jaren ‘90 ontwikkelde ze haar eigen techniek in het vervaardigen van schilderijen waarin een speciaal reliëfeffect een opvallende rol speelt.
Bij haar werken in brons heeft Geke haar eigen vormtaal gevonden.

Geke Dijkhuis woont en werkt in Hardenberg en is al vele jaren actief als beeldend kunstenaar. Ze maakt hiervan het publiek graag deelgenoot. Zo hangt er in het Röpcke Zweers Ziekenhuis een groot kleurrijk wandplastiek; staat er op het Wilhelminaplein in Hardenberg een beeld van Aaltje Kraak en heeft zij een oorlogsmonument ‘Treurende Moeder en Kind’ gerealiseerd in Mariënberg, als vervanging voor het in 2012 gestolen beeld.

Veelzijdig als ze is beperkt Geke zich niet tot beelden en objecten, maar schildert zij ook. Haar onderwerpen zijn landschappen, gestileerde mens- en dierfiguren en abstract werk. Zij heeft hiermee diverse malen geëxposeerd en ook voor 2015 staan er weer enkele tentoonstellingen op het programma.
Vooral in haar schilderijen valt de kleur ROOD op: de kleur die staat voor levenslust, actie, liefde, maar ook voor gevaar en waarschuwing. En een waarschuwing is hier zeker op zijn plaats want u gaat bij HardenbergArt een bijzondere expositie zien!

De officiële opening van “ROOD“ is op zaterdag 14 maart om 11.30 uur door de burgemeester van Hardenberg: Peter Snijders.

De expositie duurt van 14 maart tot en met 25 april en is te bezoeken op openingstijden van het LOC te Hardenberg: maandag t/m donderdag van 10.00-22.00 uur, vrijdag van 10.00-20.00 uur en zaterdag van 10.00-14.00 uur.