Sep 01 2018
1 september 2018

Dubbelexpositie van Irma Horstman en Eric Schutte

1 september 2018 t/m 8 oktober 2018

Bij de start van het seizoen 2018/19 presenteren wij u twee bekende kunstenaars, die beiden al eerder bij HardenbergArt hun werk hebben geëxposeerd:

Irma Horstman en Eric Schutte

Voor Irma Horstman is 2018 een bijzonder jaar, zij is al sinds 30 jaar actief als kunstenaar. In haar atelier in Frankrijk werkt zij samen met haar man Henk Tichelaar, graficus.

In 2017 ontving zij de Kamper Kunstprijs. In september heeft zij een overzichtsexpositie in de synagoge in Kampen.

Hoewel je haar beelden als abstract kunt beschouwen doen ze vaak denken aan wezens die verbonden zijn met elkaar en met de wereld om hen heen. Enkele van haar (metalen) beelden komen in de expositie van HardenbergArt.

Eric Schutte heeft een druk bestaan, als kunstenaar timmert hij aardig aan de weg. Na zijn succesvolle expositie bij HardenbergArt in 2015, heeft hij speciaal voor deze expositie enkele schilderijen geschilderd. Het werken op locatie is voor Eric van wezenlijk belang voor het ontstaan van zijn landschappen, in de vrije natuur en veelal geïnspireerd door zijn eigen omgeving. De schilderijen die zo zijn ontstaan komen na de expositie in de Kunstuitleen van HardenbergArt en zijn dus voor ieder te leen (en uiteraard te koop).

De dubbelexpositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het LOC tot en met 8 oktober 2018.